بحـث
المواضيع الأخيرة
قراقيش الشاى
صفحة 1 من اصل 1
قراقيش الشاى
شوفى قراقيشى للشاى ومش ها تروحى الفرن تانى
(المقادير)
انا عامله كميه كبيره شويه ولو عايزه اقل ممكن تقسمى المقدار
3 كيلو دقيق
كيلو وربع سمن
ربع كيلو سمسم
ملعقه ونصف خميره فوريه
ممكن مكعب خميره بيره
ملعقه صغيره ملح
كيلو لبن وممكن ماء بدلا من اللبن
ملعقه كبيره سكر
شمر وكراويه حسب الرغبه
انا مش مستعملاه المره دى
(الطريقه)
توضع الخميره فى كوب ويضاف اليها السكر وثلاث ملاعق ماء وتقلب جيدا وتترك لتخمر خمس دقائق
اذا ملأت الكوب وفارت هذا معناه انها صالحه للاستخدام
هذه الخطوه مهمه جدا لان الخميره لو مش جيده هتبوظ لك القراقيش
نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع فيها الملح والشمر والسمسم بعد تحميره(نصف مقدار السمسم)
تضاف السمن بعد تسيحها على النار
يقلب الدقيق جيدا بمعلقه خشبثم يبث باليد
بمعنى يدعك بين الكفين للمزج الجيد مع السمن
يضاف اللبن وتعجن القراقيش
تضاف الخميره وتمزج جيدا مع العجينه
تترك العجينه تخمر حوالى نصف ساعه
ونبدأفى التقطيع
ترص فى الصنيه وتترك حوالى ساعتين لتخمر
القراقيش الساده تقطيعها سهل حسب رغبتك
بعد ذلك تخبز فى فرن حرارته200درجه مئويهطريقه تجهيز العجوه
ممكن تجيبيها جاهزه من عند العطار
وممكن تعمليها انتى بهذه الطريقه
تفصصيها وتشيلى منها النوايه وتضعيها فى اناء على النار مع لبن (كيلو العجوه يضاف اليه كوب لبن كبير وملعقه كبيره زبده او سمن بلدى )وتسوى على النار مع التقليب المستمر ثم تترك لتبرد وتفرم فى الفرمه حتى تكون ناعمهما تحرمونيش من رأيكم والتقييم يا ريت كل اللى تدخل تحاول تقول لى رأيها
(المقادير)
انا عامله كميه كبيره شويه ولو عايزه اقل ممكن تقسمى المقدار
3 كيلو دقيق
كيلو وربع سمن
ربع كيلو سمسم
ملعقه ونصف خميره فوريه
ممكن مكعب خميره بيره
ملعقه صغيره ملح
كيلو لبن وممكن ماء بدلا من اللبن
ملعقه كبيره سكر
شمر وكراويه حسب الرغبه
انا مش مستعملاه المره دى
(الطريقه)
توضع الخميره فى كوب ويضاف اليها السكر وثلاث ملاعق ماء وتقلب جيدا وتترك لتخمر خمس دقائق
اذا ملأت الكوب وفارت هذا معناه انها صالحه للاستخدام
هذه الخطوه مهمه جدا لان الخميره لو مش جيده هتبوظ لك القراقيش
نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع فيها الملح والشمر والسمسم بعد تحميره(نصف مقدار السمسم)
تضاف السمن بعد تسيحها على النار
يقلب الدقيق جيدا بمعلقه خشبثم يبث باليد
بمعنى يدعك بين الكفين للمزج الجيد مع السمن
يضاف اللبن وتعجن القراقيش
تضاف الخميره وتمزج جيدا مع العجينه
تترك العجينه تخمر حوالى نصف ساعه
ونبدأفى التقطيع
ترص فى الصنيه وتترك حوالى ساعتين لتخمر
القراقيش الساده تقطيعها سهل حسب رغبتك
بعد ذلك تخبز فى فرن حرارته200درجه مئويهطريقه تجهيز العجوه
ممكن تجيبيها جاهزه من عند العطار
وممكن تعمليها انتى بهذه الطريقه
تفصصيها وتشيلى منها النوايه وتضعيها فى اناء على النار مع لبن (كيلو العجوه يضاف اليه كوب لبن كبير وملعقه كبيره زبده او سمن بلدى )وتسوى على النار مع التقليب المستمر ثم تترك لتبرد وتفرم فى الفرمه حتى تكون ناعمهما تحرمونيش من رأيكم والتقييم يا ريت كل اللى تدخل تحاول تقول لى رأيها
ملك الاحساس- مشرفة قسم الصحة والجمال
- عدد المساهمات : 146
نقاط : 50076
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/10/2010
العمر : 37
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء 22 ديسمبر - 2:57 من طرف Admin
» أقنعة لجمال البشرة الجافة
الإثنين 20 ديسمبر - 8:39 من طرف شمعه امل
» طريه عمل الهمبورجر
الجمعة 17 ديسمبر - 20:35 من طرف ام محمد
» طريه عمل الهمبورجر
الجمعة 17 ديسمبر - 20:34 من طرف ام محمد
» حصريا البوم منوعات - بعد الفراق 3 من روتانا 2010 Ripped From OriGinal Cd Q 320Kpbs
الأحد 12 ديسمبر - 14:28 من طرف Admin
» فيلم اللمبي 8 جيجا PPVScr
الجمعة 10 ديسمبر - 17:32 من طرف Admin
» المصحف المرتل بصوت القارئ عادل مسلم برواية حفص عن عاصم بحجم 515 ميجا فقط
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:49 من طرف Admin
» حصرياونتحدى فيلم الــديكــتــاتـورdvd برابط مباشر واحد
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:36 من طرف Admin
» حصريا النسخة الـ DVD-R5 لفيلم حصريا النسخة الرعب والغموض الاسطورى
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:27 من طرف Admin