egymezo
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» حلوة النكتة ديه
قراقيش الشاى Icon_minitime1الأربعاء 22 ديسمبر - 2:57 من طرف Admin

» أقنعة لجمال البشرة الجافة
قراقيش الشاى Icon_minitime1الإثنين 20 ديسمبر - 8:39 من طرف شمعه امل

» طريه عمل الهمبورجر
قراقيش الشاى Icon_minitime1الجمعة 17 ديسمبر - 20:35 من طرف ام محمد

» طريه عمل الهمبورجر
قراقيش الشاى Icon_minitime1الجمعة 17 ديسمبر - 20:34 من طرف ام محمد

» حصريا البوم منوعات - بعد الفراق 3 من روتانا 2010 Ripped From OriGinal Cd Q 320Kpbs
قراقيش الشاى Icon_minitime1الأحد 12 ديسمبر - 14:28 من طرف Admin

» فيلم اللمبي 8 جيجا PPVScr
قراقيش الشاى Icon_minitime1الجمعة 10 ديسمبر - 17:32 من طرف Admin

» المصحف المرتل بصوت القارئ عادل مسلم برواية حفص عن عاصم بحجم 515 ميجا فقط
قراقيش الشاى Icon_minitime1الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:49 من طرف Admin

» حصرياونتحدى فيلم الــديكــتــاتـورdvd برابط مباشر واحد
قراقيش الشاى Icon_minitime1الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:36 من طرف Admin

» حصريا النسخة الـ DVD-R5 لفيلم حصريا النسخة الرعب والغموض الاسطورى
قراقيش الشاى Icon_minitime1الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:27 من طرف Admin

التبادل الاعلاني

قراقيش الشاى

اذهب الى الأسفل

قراقيش الشاى Empty قراقيش الشاى

مُساهمة من طرف ملك الاحساس الجمعة 29 أكتوبر - 7:57

شوفى قراقيشى للشاى ومش ها تروحى الفرن تانى

(المقادير)

انا عامله كميه كبيره شويه ولو عايزه اقل ممكن تقسمى المقدار
3 كيلو دقيق
كيلو وربع سمن
ربع كيلو سمسم
ملعقه ونصف خميره فوريه
ممكن مكعب خميره بيره
ملعقه صغيره ملح
كيلو لبن وممكن ماء بدلا من اللبن
ملعقه كبيره سكر
شمر وكراويه حسب الرغبه
انا مش مستعملاه المره دى

(الطريقه)

توضع الخميره فى كوب ويضاف اليها السكر وثلاث ملاعق ماء وتقلب جيدا وتترك لتخمر خمس دقائق
اذا ملأت الكوب وفارت هذا معناه انها صالحه للاستخدام
هذه الخطوه مهمه جدا لان الخميره لو مش جيده هتبوظ لك القراقيش
نعمل حفره فى وسط الدقيق ونضع فيها الملح والشمر والسمسم بعد تحميره(نصف مقدار السمسم)
تضاف السمن بعد تسيحها على النار
يقلب الدقيق جيدا بمعلقه خشبثم يبث باليد
بمعنى يدعك بين الكفين للمزج الجيد مع السمن
يضاف اللبن وتعجن القراقيش
تضاف الخميره وتمزج جيدا مع العجينه
تترك العجينه تخمر حوالى نصف ساعه
ونبدأفى التقطيع
ترص فى الصنيه وتترك حوالى ساعتين لتخمر
القراقيش الساده تقطيعها سهل حسب رغبتك
بعد ذلك تخبز فى فرن حرارته200درجه مئويهطريقه تجهيز العجوه
ممكن تجيبيها جاهزه من عند العطار
وممكن تعمليها انتى بهذه الطريقه
تفصصيها وتشيلى منها النوايه وتضعيها فى اناء على النار مع لبن (كيلو العجوه يضاف اليه كوب لبن كبير وملعقه كبيره زبده او سمن بلدى )وتسوى على النار مع التقليب المستمر ثم تترك لتبرد وتفرم فى الفرمه حتى تكون ناعمهما تحرمونيش من رأيكم والتقييم يا ريت كل اللى تدخل تحاول تقول لى رأيها
ملك الاحساس
ملك الاحساس
مشرفة قسم الصحة والجمال

عدد المساهمات : 146
نقاط : 50076
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/10/2010
العمر : 37

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى