بحـث
المواضيع الأخيرة
كعب الغزال جامد
صفحة 1 من اصل 1
كعب الغزال جامد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
النهارده جيبالكم طريقة عمل كعب الغزال او المنين او البسكوت بعجوة
كل وحده زى ما تسمية
طريقتة سهلة مووووت
على فكرة دى طريقة مامتى بجد روووعة
انا جربتها وطلعت تحفة وحماتى افتكرتة جااااهزيا سلام
تسلم ايدك يا امى باحبه يا ماما
مش هطول عليكم
المقادير
معلقة كبيرة خميرة فورية او من المخبز
معلقة كبيرة سكر
كيلو دقيق
كبشتين كبار سمنة
معلقة كبيرة زيت
عجوة
الطريقة
تحطى الخميرة فى كوب ماء وتحطى علية السكر وتدوبيهم وتحطية فى مكان دافى ربع ساعة
بعد كده تحطى السمنة على النار لحد ما تقدح يعنى تسخن خالصبعد كده تحطيهم على كيلو الدقيق وعليهم الخميرة وشوية الزيت
ونقلبهم بالمعلقة عشان السمنة سخنةلحد ما العجينة تلم معاناعد كده نحطها فى مكان دافى ونسيبها تختمر لمده ساعهبعد كده نجهز العجوة لو عندك عجوة سايحة يبقى كويس انا كان عندى بلح عجوة فشلت منة النوى
وحطيتة على النار وحطيت علية شوية مية ونص كيس بيكج بودر فالبلح ساح وبقى عجوة سايحة
بعد كده هتجيبى العجينة وتفرديها وتبتدى الحشو
1- هنرش شوية دقيق- هنفرد العجينة هنموت طرف من اطراف العجينة عشان لما نيجى نلف تلزق معانا
نحط العجوة ونبتدى نلفها رول
وتدهنى الصينية زيت او سمنة بس انا بفضل الزيت وترصيهم
وبعد كده تجيبى بيضة وتدهنى وشهم بيها بالفرشة وتحطى عليهم سمسم وتدخليهم الفرن من تحت
وبعد كده على الشواية بس تخلى بالك من الشواية لانهم بيتحمروا بسرعة من فوق عشان البيض
النهارده جيبالكم طريقة عمل كعب الغزال او المنين او البسكوت بعجوة
كل وحده زى ما تسمية
طريقتة سهلة مووووت
على فكرة دى طريقة مامتى بجد روووعة
انا جربتها وطلعت تحفة وحماتى افتكرتة جااااهزيا سلام
تسلم ايدك يا امى باحبه يا ماما
مش هطول عليكم
المقادير
معلقة كبيرة خميرة فورية او من المخبز
معلقة كبيرة سكر
كيلو دقيق
كبشتين كبار سمنة
معلقة كبيرة زيت
عجوة
الطريقة
تحطى الخميرة فى كوب ماء وتحطى علية السكر وتدوبيهم وتحطية فى مكان دافى ربع ساعة
بعد كده تحطى السمنة على النار لحد ما تقدح يعنى تسخن خالصبعد كده تحطيهم على كيلو الدقيق وعليهم الخميرة وشوية الزيت
ونقلبهم بالمعلقة عشان السمنة سخنةلحد ما العجينة تلم معاناعد كده نحطها فى مكان دافى ونسيبها تختمر لمده ساعهبعد كده نجهز العجوة لو عندك عجوة سايحة يبقى كويس انا كان عندى بلح عجوة فشلت منة النوى
وحطيتة على النار وحطيت علية شوية مية ونص كيس بيكج بودر فالبلح ساح وبقى عجوة سايحة
بعد كده هتجيبى العجينة وتفرديها وتبتدى الحشو
1- هنرش شوية دقيق- هنفرد العجينة هنموت طرف من اطراف العجينة عشان لما نيجى نلف تلزق معانا
نحط العجوة ونبتدى نلفها رول
وتدهنى الصينية زيت او سمنة بس انا بفضل الزيت وترصيهم
وبعد كده تجيبى بيضة وتدهنى وشهم بيها بالفرشة وتحطى عليهم سمسم وتدخليهم الفرن من تحت
وبعد كده على الشواية بس تخلى بالك من الشواية لانهم بيتحمروا بسرعة من فوق عشان البيض
ملك الاحساس- مشرفة قسم الصحة والجمال
- عدد المساهمات : 146
نقاط : 50076
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/10/2010
العمر : 37
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء 22 ديسمبر - 2:57 من طرف Admin
» أقنعة لجمال البشرة الجافة
الإثنين 20 ديسمبر - 8:39 من طرف شمعه امل
» طريه عمل الهمبورجر
الجمعة 17 ديسمبر - 20:35 من طرف ام محمد
» طريه عمل الهمبورجر
الجمعة 17 ديسمبر - 20:34 من طرف ام محمد
» حصريا البوم منوعات - بعد الفراق 3 من روتانا 2010 Ripped From OriGinal Cd Q 320Kpbs
الأحد 12 ديسمبر - 14:28 من طرف Admin
» فيلم اللمبي 8 جيجا PPVScr
الجمعة 10 ديسمبر - 17:32 من طرف Admin
» المصحف المرتل بصوت القارئ عادل مسلم برواية حفص عن عاصم بحجم 515 ميجا فقط
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:49 من طرف Admin
» حصرياونتحدى فيلم الــديكــتــاتـورdvd برابط مباشر واحد
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:36 من طرف Admin
» حصريا النسخة الـ DVD-R5 لفيلم حصريا النسخة الرعب والغموض الاسطورى
الثلاثاء 7 ديسمبر - 7:27 من طرف Admin